Ako na čokoládové makrónky – RECEPT
Makrónky sú obľúbenou francúzskou sladkosťou, ktorú si občas dáte ku káve. Pri špeciálnych príležitostiach si ich možno aj kúpite po niekoľkých kusoch domov. Čo ak si ich ale budete chcieť upiecť?
Makrónky sú veľmi populárne. Na druhú stranu, veľa ľudí sa do ich výroby nehrnie, pretože stačí malá nepozornosť a makrónky sa vám nepovedú tak, ako by ste chceli. Čo, vzhľadom na to, že obsahujú nie úplne lacné ingrediencie, rozhodne nechcete.
Pokiaľ vás to neodradilo a myslíte si, že makrónky zvládnete, nižšie vám ponúkneme jednoduchý postup na čokoládové makrónky.
Recept na čokoládové makrónky
Budete potrebovať: 4 vajcia, 180 g práškového cukru, 125 g mandľovej múky, 60 g krupicového cukru, 10 g holandského kakaa; Na náplň: 100 ml 30% smotany, 100 g tmavej čokolády
V mise spolu zmiešajte múku, kakao a práškový cukor. Aby sa vám nerobili hrudky, všetky ingrediencie najskôr preosejte cez sito. Do mixéra dajte dôkladne oddelené bielky s krupicovým cukrom a ušľahajte z nich pevný sneh.
Sneh následne opatrne zamiešajte do sypkých ingrediencií. V ideálnom prípade si naň vezmite špachtľu, nech ho nerozbijete. Následne by ste mali získať jemne tečúcu hmotu. Tú potom môžete dať do cukrárskeho vrecka, ktorým budete vytláčať na plech vyložený papierom na pečenie jednotlivé škrupiny. (Pre väčšiu prednosť si môžete na papier načrtnúť ich veľkosť a tvar, takže budú všetky vyzerať približne rovnako.) Potom buchnite plechom niekoľkokrát o podložku, vďaka čomu sa stratia vzduchové bubliny. Následne nechajte makrónky 1-2 hodiny schnúť na vzduchu.
Po tomto sušení dajte makrónky piecť na 10-15 minút do rúry, ktorá bude rozpálená na 160 °C. Akonáhle budú makrónky upečené, nechajte ich vychladnúť a pripravte si krém, ktorý urobíte tak, že dáte čokoládu rozpustiť do smotany a tú potom vyšľaháte do krému. Krém potom aplikujte do stredu makroniek cukrárskym vreckom.
Skúšali ste piecť makrónky, alebo sa im radšej vyhýbate?